Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Fyspass

I lördags kl 8:30 stod jag redo på gymmet i väntan på min PT. När hon kom så sa hon så fint att vi startar med att värma upp på löpbandet 15 min. Det är inte så våra pass brukar gå till, så jag funderade ett tag på vad som var på gång.

-Jo jo minsann, det var dags att byta strategi nu. Det var då dags för FYSPASS!!! 1 dag i veckan skall vi köra ett fyspass ihop på gymmet. Så numer ser min träning ut så här: 4 dagars styrketräning, 1 fyspass och 2 konditionspass.

Detta första fyspass såg ut likt följande:

Omgång1, 5 övningar a 1 min, sen 1 minut vila och en ny runda. Totalt 3 rundor.

Övning 1, snabba tår, vid handklappning ner och gör 1 st armhävning.

Övning 2, hopprep i snabbt tempo.

Övning 3, situps och slå på pads som PT:n flyttade till olika positioner.

Övning 4, hålla i liten medicinboll, hoppa sidledes och ner och dunka boll i marken.

Övning 5, sidledes benlyft, lutandes mot en stor medicinboll. (Denna gav mig grym träningsvärk i rumpan)

Omgång 2. När detta var klart så körde vi djupa jämsides grodhopp i 1 min. Sen utfall med kick på pads, 1 ben i taget 1 min vardera ben. Paus 1 min, sen om igen. Totalt 3 omgångar. Här dog jag, grodhoppen tog slut på mig, de är fruktansvärt jobbiga.

Omgång 3 av övning var axelpress åt sidan 1 min, sen hantel lyft framåt 1 min. Jag använde 4kg vikter. Puh, detta gav mig också skön träningsvärk i axlarna.

Det är så skönt att få köra slut på sig själv på detta sätt, och enormt svårt att köra strikt och hårt utan hjälp. Så det är ju perfekt att jag har möjlighet att köra dessa pass nu ett tag med min PT.

Här kommer förresten ett tips på en bra bok att ha tillhands nu i sommar. Tänk alla fina dagar som man vill träna, men inte riktigt känner för att gå till gymmet, då är funktionell träning oslagbart, rekommenderar denna bok:

“Träning som funkar : 10 effektiva halvtimmesprogram” av Marie Larsson

Provläs den här:  http://www.provlas.se/traning-som-funkar/

Nu ska jag ta mig en kvällspromenad, då det har slutat regnat.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons