Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Yoga är så förknippat med en massa lull och flum enligt mig. Det måste vara tända ljus, buddha statyer, speciella kläder, speciella frisyrer, speciella smycken, djupandning som låter, flumsnack om att fötterna ska förenas med moder jord m.m m.m

Allt detta har gjort att jag testat yoga typ 100ggr genom åren och bara kräkts åt hela utförandet direkt efteråt. Det har gett mig prestationskrav, stresspåslag, gjort mig obekväm, ogillat oerhört att man fläker ut sig i konstiga kläder, andas likt en brunstig flodhäst och helt tappar greppet om hur man beter sig bland folk. Att stå några få cm ifrån en sådan här flummig människa har gjort mig oerhört obekväm och irriterad i många år. Det är också därför som jag helt släppt tanken på att någonsin yoga i grupp.

Jag säger inte att det är fel med yoga men den här typen av yoga i grupp tillsammans med främlingar är absolut inget för mig. Jag är en väldigt hyper människa som har svårt för att både varva ner och ta det lugnt. Har alltid fått höra att yoga är det bästa för mig att syssla med för att komna ner i varv. Jag själv har alltid tänkt att yoga är något som jag behövt att lära mig just för att få in rörlighetsträning.

I vårs började jag yoga 3-4 ggr per vecka hemma framför datorn. Jag startade med ett yogaprogram från Yogobe Det gav mig mycket och det fanns flertalet yogaprogram att testa i alla nivåer. Det var både långa och korta program. Det fanns många yogainstruktörer som inte alls snackade flum utan nytta. Ett språk som jag verkligen förstår. Jag fastnade för de kortare programmen som var ca 15-20 min.

Jag sökte mig vidare ut till youtube och fann Boho Beautiful. Å kärlek uppstod på direkten. En snygg tjej, så vig att man dör av avund. Hon producerar sjukt snygga filmer i en tropisk miljö. Ljudet är pålagt i efterhand och en behaglig musik i bakgrunden. De flesta av hennes pass är 20 minuter. Det är en stor variation i hennes pass och det är både träning, flow, avancerade poser och lugnare mer meditativa pass. Jag har rekommenderat flera av mina kunder att testa hennes yoga.

Kan även varmt varmt rekommendera dig att testa. Boho Beautiful

Jag har sen jag hittade Boho tränat yoga regelbundet hemma. Nu ju längre in i graviditeten jag kommit så blir jag mindre aktiv än jag är van vid och jag började märka att jag blev mer och mer stel. Så den 11 december bestämde jag mig för att köra yoga varje dag fram till nyår. Å det gjorde jag med fantastiska resultat. Altså jag har aldrig varit så vig och rörlig som jag är nu. Å då har jag dessutom en stor mage i vägen. Älskart!

Jag har fortsatt även efter nyår. Det är en enda dag sen den 11 december som jag inte har yogat på. Yogar allt mellan 15-60 minuter. Yogar enbart efter olika youtube program. Mycket gravidyoga blir det. Men favoriten är fortfarande Boho eller Yogobe.

Det himla fina och härliga i det här är att jag yogar bara rätt upp och ner i vardagsrummet, i hallen, i köket, i sovrummet. Jag yogar med tända ljus och en buddhastaty dagar då jag vill skapa lugn och harmoni inom mig eller när jag behöver en lugn stund. Jag kan yoga lite mer aktiv yoga när jag behöver mer energi och då är det oftast i full belysning i vardagsrummet eller sovrummet om familjen är hemma. Charlie är oftast med och hon älskar att yoga, hon kör ibland hela passen och ibland bara 5 minuter. Vi pratar och skrattar under passen. Vi står ofta i vardagsrummet med barnprogram på i bakgrunden och Jocke sittandes i soffan. Vi kan prata och pausa för att kissa eller dricka när vi vill. Vi liksom kör yoga bara rätt upp och ner iklädd klänning, tights eller vad vi nu har på oss. Vi bara gör och vi gör det varje dag. Det är liksom en vardagsrutin för oss nu. Charlie frågar alltid när det är dags för yoga. Jocke frågade idag om han fick vara med men när det väl var dags så orkade han inte. Melvins flickvän har varit med en gång. Ja altså det bara är och det här mina vänner är yoga enligt mig. Det handlar om att röra sig, att känna i kroppen och ge den vad den vill ha. Behöver du lugn ge den lugn. Behöver den energi ge den energi. Behöver den bara rörelse ja ge den rörelse. Man kan yoga och utvecklas i yoga utan en massa lull och flum. Å som jag älskar att Charlie är med och själv utvecklar hennes rörelser, hur hon upptäcker hur hennes kropp kan röra dig, hur hon växer med stolthet av att hon kan så mycket. Å det är helt otvunget, hon bara hänger på och får göra precis som hon vill.

Just do it!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons