Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Jag har helt fallit fullt ut för vegetariska smaker och äter mer och mer vegetarisk kost. Jag är inte vegetarian men äter mestadels vegokost just nu.

När vi var i Rom så var det mycket pasta med tomatsås och tomat med mozzarella dvs caprese.

Det är helt nytt för mig att äta på detta vis då jag har varit proteintorsk just för att bygga muskler. Ju mer jag läser och lär mig så vet jag idag att det går precis lika bra att äta vegokost och bygga muskler. Mitt fokus nu är inte alls att bygga muskler utan att hålla igång träningen och förbättra min rörlighet. Sen styr ju graviditeten dag för dag hur jag tränar. Men ok nog om det tillbaka till vegokosten. 🙂

Kvällens middag blev en stark hallumigryta, och så här gjorde jag:

RECEPT Vegetarisk het Halloumigryta

Ingredienser:

  • 400g halloumi (2 paket)
  • 400g kikärter (en hel frp) och spadet
  • 1 röd lök
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilli (efter smak)
  • 5 färska tomater
  • 2 msk lantbuljong i pulverformat
  • 1 lime både rivet skal och saften
  • 1 dl vittvin
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk tabasco
  • Salt efter smak

Gör så här
Dela halloumin i tärningar och stek dem gyllene i olja, lägg dem sedan på en tallrik och ställ åt sidan.

Skiva lök, vitlök och chili. Skala moroten och skär i mindre bitar. Stek i stekpannan i olja tills de har mjuknat.

Hacka tomaterna. Häll i de färska tomaterna, riv skalet på limen direkt ner i grytan och pressa ur all saft, lägg i kikärtorna med spadet i stekpanna och låt koka i ca 5 minuter.

Tillsätt halloumi, kryddor och vitt och låt allt bli genomvarmt. Salta, peppra och servera sedan med ris, sesamfrön, koriander och lime!

Jättegott och mättande, smaklig spis!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons