Recept vegetariskt

Kikärts och morotsbiffar

Jag får in mer och mer vegetarisk matlagning här hemma. Dels för att det är gott och enkelt. Men även för att få barnen att lära sig att äta mer grönsaker.

Men även för att jag försöker göra lite mer för både miljön och för min hälsa. Jag äter allt men varierar kosten mycket just nu. Jag har ju levt på kyckling, potatis, havregryn och ägg i typ 2 år. Så min kropp behöver denna variation av mat. Mina barn behöver absolut grönsakerna. Om de gillar detta? Njae det var ju ingen jättefavorit. Men de smakade iallafall. 

Kikärts och morotsbiffar

Kikärts och morotsbiffar:

  • 2 burkar kikärtor (utan stad)
  • 2 stora morötter
  • 1/2 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 näve bladspenat
  • 1 chili
  • 1 näve koriander el persilja om du föredrar
  • 2 tsk lantbuljong (pulver)
  • 1 msk tamari (el soja om du inte har tamari)
  • Lite rivet citronskal (från sköljd ekologisk citron)
  • Kryddor efter smak ört
    salt, peppar, spiskummin, paprika

Gör så här:

  1. Häll av spadet från kikärtorna och häll dem i en skål.
  2. Skala lök och vitlök och lägg dem i samma skål.
  3. Mixa med en mixer.
  4. Riv morötter och zucchini.
  5. Häll i spenat, rivet citronskal, koriander/persilja och mixa lite lätt.
  6. Blanda samman allt till en smet och krydda efter smak.
  7. Forma till biffar och stek i smör och olivolja på svag värme tills det blir en fin stekyta.

Servera med varma grönsaker och en fetaostkräm.

Varma grönsaker:

  • Champinjoner
  • Paprika
  • Zucchini
  • Fefferoni
  • Rädisor
  • Spenat

Stek i smör och olivolja, riv lite citronskal över och pressa i juicen från 1 citron. Salta och peppra efter smak.

Fetaostkräm:

  • 1/2 frp fetaost
  • 4 msk lättkvarg
  • Örtsalt
  • Chilipulver
  • Olivolja

Mosa fetaosten i en skål, häll i kvarg och krydda efter smak. Häll över lite olivolja på toppen.


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentar