Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratOkategoriseradePT jobbetTräning

Sätt ett mål, skapa en plan och håll dig till den

Höll idag en föreläsning hos Atlas Copco “Rörelse varje dag skapar glädje och livskvalitet” En föreläsning som bla handlar om att sätta upp ett hälsomål för sig själv. För ärligt talat hur många har egentligen satt upp både ett mål och skapat en plan för sin egen hälsa och välmående?

Idag har det varit en helt fantastisk dag med så många både bra och tokiga saker. Först så var det plåtning av en av mina PT-klienter för ett kommade reportage i ToppHälsa och då fick jag som coach vara med på en liten bild. Hedrande!

Sen höll jag denna föreläsning hos Atlas Copco som gick fantastiskt bra. Att stå framför en grupp människor och prata om ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat och att möta åhörarnas blickar och se hur det glittrar till i deras ögon. Den känslan är obeskrivlig! Tacksam!

Föreläsning Mille style- då får man röra på sig

Jag pratade om olika sätt att få in träning, att kanske mer tänka rörelse snarare än träning, att bryta sitt vanliga rörelsemönster och vikten av att sätta upp ett mål. Om man inte har en tydlig målbild så är det oerhört svårt att motivera sig till varför man ska träna eller röra på sig. När du sen har målbilden klar för dig så är det bara att skapa din plan. Ska du göra något litet varje dag? Eller ska du kanske springa/cykla 30 min 3 ggr i veckan? Du bestämmer själv vad du måste göra för att nå ditt mål. Tänk varje dag på ditt mål, håll fokus och planera in tid i din kalender så att du lyckas genomföra din plan som tar dig till ditt mål. Kom ihåg att Ett mål utan plan är bara en dröm!

När jag sen var på väg hem och satt i bilköerna vid stadsgården så ser jag en man komma joggandes i blå t-shirt, strumpor, skor, röd ryggsäck och kalsonger. Snubben sprang i bara kallingar! Helt fantastiskt, han sprang förbi en hel drös med människor och verkade inte bry sig alls att han inte hade kalsonger på sig. Jag tror knappast att han var galen på något sätt, jag har bestämmt att han bara var oerhört målfokuserad och han följde sin plan. Helt hundra på att han hade inskrivet i sin kalender att han skulle springa idag. Å när han skulle byta om så insåg han att han glömt sina shorts hemma. Om han hade varit som de flesta andra människorna så hade han gett upp och istället tagit tunnelbanan hem. Men denna fantastiska kille är oerhört målmedveten som fokuserar på sitt mål så han bestämde sig för att det går lika bra att springa i kalsongerna. 

DAGENS HJÄLTE alla gånger! Vilken fantastisk vilja och en grym inspiratör. Se och lär vänner. 🙂

Nästa gång du ställs inför känslan “jag vill inte” tänk då på denna man. Inspireras av kalsonmamnen.

Nöt in orden Sätt ett mål, skapa en plan och följ den! Du kommer bli förvånad över vad som kommer ske härnäst i ditt liv. Lycka till!

Ser ni där en röd ryggsäck, blå t-shirt?
Nu varvar han alla gående
Dagens hjälte- Kalsongmannen! Heja heja!!!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons