Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Söndagar är den dag då jag oftast har mer tid till en längre frukost på morgonen. Då brukar jag lägga lite mer kärlek och energi på att få till en härlig frukost. Ofta vill jag då ha lite färska bär eller en frukt till min frukost.

Nu är det ju så att jag i princip alltid äter samma råvaror till frukost. Råvarorna är 1 dl havregryn, 2 ägg, 4 äggvitor, 1 skopa proteinpulver eller kvarg och kaffe. Men jag kan variera min frukost ändå i all oändlighet, hur då tänker ni?


-Jo för det är som jag alltid säger till mina klienter, Det är inte råvarorna som är det tråkiga utan ens fantasi! Vi tar denna frukost nu som ex. Oftast blir det gröt på havregrynen som jag smaksätter med proteinpulver. Där kan jag även variera smaken på gröten enkelt med alla olika proteinpulver. Eller så toppar jag gröten med lite kvarg och där kan jag också variera smakerna. Äggen gör jag oftast en omelett av, men äggen kan jag variera genom att koka, äggröra, ugnsbakade (då blandat med kvarg eller keso så att de blir en ostkaka) Eller så gör jag en shake och då är äggen råa. Idag ville jag göra pannkakor. Samma ingredienser som alltid:

-1 dl havregryn

-2 ägg

-4 äggvitor

-1 skopa proteinpulver (använde Whey från Delta Nutrition med smak av päron/vanilj. Den är himmelsk för övrigt)

Blanda samman allt i en bunke (tillsätt psylluimhusk)

Extra ingredienser:

-Lite psylliumfrön/psylliumhusk för att binda ihop smeten.

-Jordgubbar som används på toppen 

Yogoat (istället för kvarg) som används mellan pannkakorna som ett lager när jag bygger min pannkakstårta.

Stek på medelhög värme och servera sedan som en liten pannkakstårta. Supergott, enkelt och med samma råvaror som min vanliga grötfrukost med ägg men lite lyxigare och mycket mycket mer mättande.

Så släpp loss fantasin och variera maten!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons