Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
OkategorieratOkategoriseradeRecept

Saffranscheescake med pepparkaksbotten, utan socker

Har laborerat i 3 dagar nu för att få till en saffranscheescake med pepparkaksbotten som är god, nyttig och enkel att göra.

Första blev helt oätlig och såg även helt oätlig ut.

Den andra såg riktigt god ut men smakade förjäkligt, typ det äckligaste som jag har ätit, ha ha!


Men 3e gången gilt och jag är nu nöjd med resultatet. Det här är en riktigt bra sammansatt cheescake med bra näringsvärden. Jag skulle inte rekomendera den till socker råttan direkt. Men du kan lätt äta den som ett mellanmål utan att synda. Härligt att få äta saffran och pepparkaka på ett nyttigt och proteinrikt sätt tycker jag 🙂


Receptet:

SAFFRANSCHEESECAKE MED PEPPERKAKSBOTTEN (ca 10 portioner) 

Botten:

– 3 dl mandelmjöl 

– 3 msk tahini (sesampasta, kan säkert ha kokosolja el honung)

– 1 msk pepparkakskrydda

-1 tsk kardemumma

– 1 msk honung 

– 1-3 msk vatten (beror på konsistensen)

Fyllningen

– 1000 g naturell lättkvarg (0,2%)

– 2 hela ägg

– 1 1/2 dl proteinpulver vassle (jag använde smak chailatte från märket Aldrig Vila)

– 2-4 msk steviaströ/annat sötningsmedel. Justera mängd efter hur söt smak du önskar

– 1 paket saffran

 

Gör så här:

1) Blanda ingredienserna till din botten. Pressa ut i en kladdkakeform (pajform med avtagbara sidor). Pressa ut botten tills yran täcks helt av ett tunt lager. Förgrädda botten i ugnen på 175 grader i varmluftsugn 10 minuter. 

2) Blanda samman alla ingredienser till själva fyllningen. Häll smeten över den förgräddade botten. Ställ in i ugnen igen på samma gradantal i ca 30 min eller tills ytan är lätt gyllene men kakan fortfarande är lite lös på insidan. 

3) Låt kakan svalna och vila i kylen, helst över natten så den har tid att “sätta sig”. Servera sedan kakan som den är eller med lite tinade lingon. 

ENJOY

Funkar suveränt som ett nyttigt kvällsmål, efterträning-mål, eller när du vill bjuda på ett nyttigare fredagsfika på jobbet. 
Näringsvärde per bit (1/10 av receptet)

Energi: ca 183 Kcal

Protein: 23 g (52 E%)

Fett: 6 g (28 E%)

Kolhydrater: 8 g (20 E%)

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons