Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uncategorized

The Fail Line – kaos i vanlig ordning!

Inte mkt som går rätt till när familjen Jagenus åker på semester, och ännu mindre när bara delar av familjen åker iväg!


Så här är det nu denna gång:

Vi har hyrt ut huset typ hela sommaren utan att ha någonstans att ta vägen, det löser sig alltid. Jag repeterar “ALLT LÖSER SIG” (typ vårt familjemotto el nåt)

-Jo vi tänker alltid så och det gör alltid det, men det kanske inte alltid är så smidigt alltid, men ändå vi har en grundtrygghet och det är dessa ord. Som min pappa alltid säger “När ska du komma ut ur din rosa lilla bubbla” ?

Svar:

-Aldrig!, ha ha!

Sagt och gjort så drog vi från huset och jag hyrde ett hus i Marbella i 17 nätter. Melvin (sonen 14 år) skulle spela Gothia Cup i början av perioden så då sa vi att han får komma efter Gothia Cup. Jocke (mannen) jobbar och entreprenörar som en galning just nu och honom kan man aldrig räkna med. Så jag, Charlie (dottern 3 år) och mormor (min mamma) åkte ner till huset i Spanien först. Mormor åkte hem efter en vecka och Melvin ska nu anlända själv med flyg imorgon och vara här i 1 vecka.


När jag så skulle checka in Melvin på Ryanair så visade det sig att barn under 16 år inte får flyga ensamma, Whaaaat!!!???

-Asså, nä det går liksom inte. Han måste komma, för han har ingen annanstans att ta vägen.

Jag hittar en LiveChat hos Ryanair där det är 1 timmes kö (bara det är ju galet) jag försöker förklara att det inte går att checka in min son. Försöker spela dum. Får till svar att barn under 16 år inte tillåts att flyga ensamma hos Ryanair (jag får en länk skickad till mig av livechattaren där det klart och tydligt står detta. Men vem läser regler? JA inte jag iallafall, ha ha)

Jag frågar snällt om man kan checka in ett felaktigt perssonnr då jag inte tror att de har koll på just personnr hos Rysnair. (Jag ringer till och med mamma och frågar om man kan förfalska personnr.) Livechattaren stänger då ner chatten.

Häpen och smått panikslagen sitter jag kvar där som ett fån och gapar. Jag funderar på många olika alternativ, kanske kan vi  (med vi här menar jag mannen och sonen) “ragga” upp en passagerare på Skavsta som inte har checkat in ännu och boka om dennes biljett så Melvin får checka in och flyga med denne person. När jag förklarar min plan för min man så lägger han på luren.

Men vad är det frågan om här? Varför är alla så motsträviga.

Min man säger “Läropengar” Boka en ny flygbiljett med ett annat bolag bara.

Ok, sagt och gjort det gör vi. Så imorgon kommer Melvin som planerat men lite senare och med ett annat (och dyrare) flygbolag.

En annan sak som går fel är bilen, hyrbiljäveln! Så jäkla ful, trög och värdelös liten Fiat Panda!


Idag var tanken att jag och Charlie skulle åka till en badstrand en bit bort. Vi drar iväg ut på motorvägen och efter 10 min så lägger A/Cn av,  och strax därefter ser jag att temperaturmätsren stiger snabbt. Ok, måste svänga av vid en mack. Åker vidare och efter njae 30-40 sekunder lyser den röda lampan och det börjar lukta bränt. Ok, jag fattar att motorn är överhettad och att jag måste stanna typ NU, men jag är mitt på motorvägen, här vägar jag att stanna. Åker lite till, ser en avfart och svänger av och där och då dör bilen. Den bara lägger av och går inte att starta. Mitt i gassande sol, mitt på avfarten av motorvägen. 

Temperatur ute 170 grader och ingen skugga. PAAANIK!!! Å bilar svischar förbi,tutar och glor argsint på mig.

Jag öppnar motorhuven men ser eller fattar inte vart jag ska hälla på med vatten (jag har en flaska vatten i bilen) för att kyla av.

Jag letar fram en varningstriangel och ställer den bakom bilen. (undrar varför jag inte gjorde detta först??? Då jag har min 3åring i baksätet och bilarna är miljontals och kör i 300km i timmen (ok jag överdriver)

Det blir en härlig kö som ombildar mig där på avfarten. Jag försöker stanna någon bil, men alla bara swishar förbi arga. Någon vevar ner rutan och frågar om jag heter “Pablo Espanol”?

Ringer Mamma och hon frågar om jag ringt biluthyrarna. Äääää nä jag har inte ens lappen med nr med mig!

PAAANIK!!! Men jag tänker att mina alternativ är att gråta ut paniken eller att skratta åt det. Jag börjar skratta och min dotter skrattar med mig. 

2 tjejer kommer fram och frågar om jag behöver hjälp! Sen frågar de efter “Pablo Espanol”. Ok jag fattar att de frågar om jag pratar spanska. No Pablo English frågar jag?

Si, little får jag till svar.

Jag förklarar mig vad som hänt då en galen motorcyklist stannar och skriker som en galning, arg!

Ena tjejen frågar om jag har en gul väst i bilen? Det måste man ha annars kommer polisen och bötfäller. Tjejen och spanjoren börjar prata och tjejen blir som en slags översättare mellan mig och spanjoren. Han häller i vatten och ber mig starta bilen och följa efter honom till macken som som tur är ligger den bara 200m bort.

Väl där hjälper han mig att köpa kylarvätskan och fyller på till Max. Han ber mig vänta i 30 min, antar att han säger att bilen måste kylas ner.


Där står jag och Charlie nu tacksamma över att ha fått hjälp, tacksamma att allt gick så smidigt ändå, tacksamma att vi inte stannade på motorvägen.

Charlie är glad och nöjd och förstår inte alls att något galet har hänt.

Vi åker till sist vidare ut på motorvägen efter 30 minuter. Kylaren är stabil… Till en början, sen stiger den snabbt igen. Jag får typ en panikattack och tänker att detta kanske är slutet nu. Men så ser jag en skylt om en bensinstation 500m bort. Jag hann precis av innan röda lampan tänds igen.

Nu googlar jag fram telnr till biluthyraren och förklarar vad som hänt. Som tur är la jag till en försäkring i sista stund. De säger att de skickar en bärgningsbil till bilen och en taxi till oss. Taxin kommer att köra oss till kontoret där vi får en ny bil.

Å herreguuu vilken pärs! Men tur att mkt stämde, tur att vi hann av motorvägen båda gånger, tur att vi var nära bensinstationer båda gånger och tur att jag tecknade en försäkring i sista stund!

ALLT LÖSER SIG!!

Skönt tänker ni att allt är löst….

MEN vi bokade bara enkelbiljetter ner då vi inte visste om Jocke skulle komma loss eller ej.

Å nu visar set sig att alla plan är fulla! Det finns liksom inga platser kvar hem ha ha!

Funderar nu på tåg, hur och till vilken annan ort vi kan typ köra bil till och flyga från annan ort, men set ser lika illa ut på närliggande orter.

Allt löser sig!  Måste bara komma på en smart lösning. Har du någon så är den mer än välkommen att berätta, jag lyssnar mer än gärna.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons