Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Uncategorized

Håll kvar dina rutiner på semestern!

Semester, wihooo dags att gå loss på allt onyttigt och bara äta massa glass och godis, du har ju slitit hårt för att komma i sommarformen, nu är du värd att unna dig!!! Eller?

Tyvärr är det en sann bild och jag har många klienter som både tänker och fungerar så. Men varför slita så hårt för något som är som bortblåst på bara någon vecka senare? Varför inte bara se till att behandla din kropp väl under semestern? Det är ju nu du har tid för återhämtning så ge din kropp vad den förtjänar. Fortsätt dina vanor med nyttig och hälsosam mat, regelbunden träning osv.

Jag ger mina klienter som råd att i varje fall se till att gå 30-45 min sammanhängande promenad varje dag under semestern så att de håller igång kroppen. Jag ger dem även rådet att unna sig att äta massa goda frukter och grönsaker., det är ju nu under sommaren som de är som absolut godast. Att heller inte vräka i sig glass och godis, utan någon gång i veckan precis som vanligt.

Eller varför inte träna några pass utomhus med funktionell träning? Testa nya sporter som kanske yoga, tennis, golf, paddleboard, crawl, cykling, simning, löpning eller vad som helst som du inte brukar göra annars. Du har ju som sagt tid att upptäcka och utforska nu under semestern.

Doft av blommor och hav
Doft av blommor och hav

Det kanske absolut viktigaste är att se till att dricka mycket vatten och att ta sig tid att stanna upp i nuet och bara njuta, att ta in allt för stunden. Känn vinden som blåser omkring dig, känn doften. Doftar det hav, blommor, blöt asfalt, nyklippt gräs, eller vad doftar det? Se allt omkring dig och ta in alla detaljer, vilka människor gör dig lycklig eller njuter du av att få en egen stund, eller kanske av barnens skratt? Var tacksam för det lilla och uppskatta det vardagliga. det är de små tingen som ger oss mest glädje.

 

Jag själv ser till att gå upp tidigt på morgonen under min semester, jag älskar att gå promenader i soluppgången, att gå i en ny stad innan den vaknar ill liv. Det är något visst med det som man bara vet om man har gjort det. Det är en stillhet, en underbar atmosfär, magiskt på alla sätt och vis. Om jag blickar tillbaka på många av mina resor så är det ofta stunder på morgonen på mina tidiga morgonpromenader som jag minns mest.

Dessa tidiga promenader ger mig så mycket, det ger mig lugn, tacksamhet, njutning, återhämtning och massa massa energi. Jag får mer energi av att sova 1 timme mindre och gå upp för att gå än att sova den timmen.

Morgonpromenad på Marbellas Beachwalk
Morgonpromenad på Marbellas Beachwalk
Somuppgången
Somuppgången

image image

Jag äter alltid samma mat året om. Mycket protein (mestadels kyckling) och massa grönsaker. Till frukost äter jag alltid havregrynsgröt och ägg, alltid oavsett vart jag är så är det min standard frukost. Varför ändra ett vinnande koncept?


Äter alltid samma typ av mat. Kyckling, grönsaker och ris el potatis.
Äter alltid samma typ av mat. Kyckling, grönsaker och ris el potatis.

Träningen håller jag igång på samma vis oavsett om jag är på semester eller inte, träningen är min livsstil. Finns det inget gym i närheten så finns det som sagt mängder av träningsalternativ för att hålla igång.

Gymträning
Gymträning

image

Den största skillnaden nu är som sagt att jag tar morgonpromenader och det gör jag normalt bara annars när jag går på tävlingsdiet inför Body Fitness tävling.

 

Behåll dina rutiner!

 

 

Tags : rutinerSommar
Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons