Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Bara göra – Älska tidiga vardagsmorgnar

My good, nu är verkligen hösten här. När klockan ringde imorse så var det bäcksvart ute och jag hörde hur regnet smattrade ner, eller det snarare forsade verkligen ner utanför.  Troligt att jag var sugen på att gå ut där i 1 timme. Men det är bara att koppla bort den där lilla djävulen som sitter på axeln och säger:

-Fy faan, gå och lägg dig, det är mörkt, kallat och regnigt ute!

För visst har jag också en sån liten djävul som försöker att stoppa mig, men jag väljer bara att inte lyssna på den. Utan jag intalar mig själv att jag har en vänlig ljuv liten ängel som istället säger åt mig:

-Mille, du bränner minst 300 kalorier, och det är just den här promenaden som kommer att vara det avgörande för att nå toppformen till sist. Där ute är det bara så mörkt som du väljer att se, det blir snart ljust och klä dig varmt så märker du inte av att det är jobbigt. Gå ut nu, du kommer att älska det!

Å visst stämmer uttrycket “Fake It till you make it” För jag inbillade mig att det skulle vara härligt, och gissa vad. DET BLEV DET!

Det finns ju inga bättre tillfällen än just dessa efteråt. När man bara gjorde det, när man trotsade den lilla djävulen, när man gjorde något utanför sin comfortzone, och när man är ute och går i spöregn i kylan i mörkret i en timme och sedan kommer tillbaka in i värmen och inser att man faktiskt gjorde det. Man verkligen känner hur duktig man var, och man blir stolt över hur duktig man var. Eller jag blev det och känner mig sjukt nöjd. Den känslan efteråt är ju magisk.

Vad som hjälper är helt klart att ha bra kläder och bra underhållning. Jag lyssnar alltid på Podcast från tyngre Då riktigt flyger tiden förbi.

Mina morgonpromenader har blivit som en religion för mig. Jag älskar dem. Att få ta denna tid att bara vara, att bara lyssna på podcast och lära mig så otroligt mycket om bra saker, eller att lyssna på BRA musik. Att bara få vara ut i naturen och slippa alla måsten. Det enda som behövs är att lyfta en fot framför den andra och gå.

Sen att komma tillbaka in och sätta på kaffebryggaren, koka upp gröten, krydda med saffran, kanel och ibland hallon. Steka på en äggviteomelett.

Göra mig helt klar och sedan går jag och väcker Charlie, och har massa tid över. Jag sitter och äter en lugn frukost tillsammans med Charlie. Melvin äter frukost framför TVn. Men att ha en lugn morgon utan stress, att ha tid att umgås med mina barn och sen köra dem till skola och dagis innan min arbetsdag börjar. Den känslan är också magisk. Att våga ställa klockan tidigare, att planera in att ha lång tid på morgonen för att reducera stressen och istället fokusera på barnen och att starta dagen med skratt och glädje.

Vet ni den känslan är ännu mer magisk. Jag älskar vardagsmorgnar.

Så här mina vardagsmorgnar ut 🙂

 

 

IMG_4148.JPG

IMG_4120.JPG

IMG_4117.JPG

IMG_4145.JPG

IMG_4123.JPG

IMG_3976.JPG

IMG_4114.JPG

IMG_4108-0.JPG

IMG_4113.JPG

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons