Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Hälsokontroll

Igår var jag på hälsokontroll på Sophiahemmet.

Jag fick bråttom som vanligt att åka iväg och åkte såklart alldeles för sent. Därför var jag tvungen att köra som en biltjuv genom stan. Jag kom in ungefär 5 min för sent och satte mig i väntrummet på ena sidan. På den andra sidan mittemot mig så satt det 2 killar.

Sjuksyrran kom och ställde sig framför killarna:

-Mille sa hon.

-Ja, svarade jag bakom hennes rygg.

-Förlåt, sa hon, jag förväntade mig en kille.

-Ja det är jag van vid, de flesta tror att de ska träffa en kille när de bara ser mitt namn.

Vi kom in i ett läkarrum eller vad det nu heter.

Jag var så ivrig, nervös och förväntansfull på att starta. Jag frågade massor av frågor utan att ge henne en chans att svara.

-Vi startar med att ta blodprov, sa hon.

My goood jag hatar sprutor, jag är spruträdd. Men jag ville verka modig och svarade bara ok, fast jag egentligen bara ville börja gråta.

Men det gick bra, jag kände mig jättemodig och var så stolt över mig själv efteråt för att jag inte svimmade.

När hon sedan tog EKG, blodtryck och puls så hör jag henne säga:

-Men oj förlåt, du är ju tjej och då ska jag ju ta ett till blodprov på dig, men jag hade förberett 2 rör då jag trodde att du var en kille som sagt. Jag måste sticka i andra armen också.

-Hjääääälp skrek jag inombords och var nu nära på att kissa på mig av nervositet, men återigen så ville jag verka modig och klämde fram ett pipigt OK.

Det gick bra ändå och vi gjorde efter detta hörseltest, syntest, mätte pulsen, mätte kondisen då jag fick cykla i 5 min. När jag var klar med sjuksyrran så gick hon med mig ner 1 trappa och placerade mig i ett väntrum där Dr snart skulle hämta upp mig för att gå igenom mina resultat. I detta väntrum så fick man ta kaffe, frukt och en smörgås. Å gissa om jag åt denna smörgås, jag var vrålhungrig och kunde inte motstå den, jag hade ju vart tvungen att vara utan mat i 4,5 timmar innan. Så jag åt liksom lunch kl 10, ha ha bara en sån sak.

Sen kom då Dr och han trodde ju för ovanlighetens skull också att jag skulle ha vart en kille. Men när vi gick där i korridoren så säger han:

-Du tränar va?

-Hur så svarade jag.

-Jo du ser stark ut.

Å jag blev så glad och gillade den här Dr. Jag älskar att höra att jag ser stark ut.

Vi satte oss ner i hans rum och började gå igenom mina provsvar.

Han sa att mina värden var så otroligt bra och han var så mäkta imponerad  och intresserad av hur jag hade sånna resultat. Man brukar jämföra med det bästa värdet för en normal människa och det är då värden som en ung kille som mönstrar har.

Precis där hamnade mina värden.

Jag hade extremt lite inflamationer i kroppen (en overkligt låg sänka), min kolesterolhalt var så bra så det är mindre än 5% av Sveriges befolkning som har dessa värden. Jag hade 1,3 mmol och normalt om man är frisk ligger man runt 6 mmol. Det som var mest fascinerande med dessa värden var att jag också verkligen hade en betydligt högre mängd av det goda kolestorolet (HDL) än det onda (LDL), vilket är det man strävar efter.

Mitt levervärde var det som inte var perfekt, men eftersom jag tränar som jag gör så sa han att förmodligen var det också just därför som det slår fel. För egentligen det som det visade var att kroppen bygger muskler istället för att bryta ner kroppen. Så eftersom det är det jag vill så är det ju faktiskt toppen värden för mig, även om det skiljer sig från normal värden.

Alla mina värden sa han var otroligt bra för att vara kvinna som menstruerar och ännu bättre med tanke på att jag födde barn för lite mer än 1 år sen.

FANTASTISKT skönt och kul att höra. Det roliga är ju att den kost jag äter är så totalt FEL i mångas ögon, men det är jut det den  visar sig vara en riktig dunderkur för kroppen.

Vad äter jag då? Extremt mycket rött kött och kyckling. Ca 6 ägg om dagen (ok inte gulan då utan enbart vitan pga att jag deffar just nu) Minimalt med kolkydrater (80g) per dag, vilket ju är helt galet i MÅNGAS öron då jag tränar 15 pass i veckan.

Där har ni det. Maten som skapar dessa fantastiska värden. Jag äter kokosolja och omega 3 tabletter varje dag. Äter inte alls några transfetter eller socker.

Jag kommer att återkomma till detta och skriva ett längre inlägg om just kolesterol till helgen. Men om ni blir sugna redan nu på att läsa lite enkla tips för en hållbar kost så läs här http://strongliving.se/?p=76

Jag är utbildad kostrådivare och vet vad jag gör med min kropp. Alltid skönt att få det bekräftat av vetenskapen också 🙂

Såklart är ni ju välkomna att kontakta mig om ni önskar en mer ordentlig kostrådgivning. Surfa in på www.strongliving.se så ser ni mer. Eller dra ett mail till mille@strongliving.se

Kolesterol4

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons