Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Fisk i folie

Jag älskar att grilla Fisk i folie!
Man gör som små knyten med allt vad man vill ha i. Sen att det smakar ljuvligt och är fantastiskt att servera, gör det hela perfekt.

Fisk i folie

5 portioner
1 kg fisk (ex torsk, lax, räkor)
1 hel fänkål
1 pkt körsbärstomater (250g)
3 st citrongrässkivor
15-20 st potatisar
1 kruka färsk dill
3 st hela chili
20 st sockerärtor
2,5 dl vitt vin
3 st citroner ev 1-2 st lime

Salt, peppar och smör

– Gör iordning så många foliebitar som antal personer. (På 1 kg torsk gjorde jag 5 knyten.) vik dem dubbelt och ha den ordentligt stora så att du verkligen får till det som ett knyte.

– Skiva 1 citron i skivor (med skal) och lägg 2-3 skivor i botten på alla folieark.

– Fördela färska fiskbitar efter önskad mängd ca 200 g fisk per person,över citronskivorna. Salta och peppra.

– Förkoka potatis i 10 min och ställ åt sidan.

– Lägg på fänkåls skivor och hackad chili över fisken.

– Lägg på hela körsbärstomater, sockerärtorna samt stora potatisbitar ex klyftor el stora kuber.

– Placera 1/2 citrongrässtång på toppen av fiskberget.

– Pressa över citron, lime. Häll på med vitt vin och lägg en snörklick på toppen

– Toppa allt med rikligt med färsk dill. Knyt ihop paketen och placera på grillen i ca 15-20 min. Funkar alldeles utmärkt att ha dem i ugn på 225 graders värme.

Servera genom att lägga foliepaketet på tallriken, så öppnar man det och en härlig doft sprids av färska örter, grönsaker och en citrondoft kommer över en och skapar extra aptit.

Smaken…. JA den är ljuvlig!

Smaklig spis!

20120811-115950.jpg

20120811-120006.jpg

20120811-120018.jpg

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons