Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Okategoriserade

Att leva i en träningsbubbla

Jag har en vardag och en livsstil som i mångas värld är galen och extrem på ett flertal sätt.
Jag har i mångas ögon extremt konstiga kroppsideal, och fel smak. För inte är det snyggt med alldeles för mycket muskler på tjejer (mångas åsikt, inte allas)
Jag är töntig och överdriven som avstår alkohol och mäter min mat och inte unnar mig. Varför kan jag inte bara ta en bulle, så farligt är det ju inte (mångas åsikt, inte allas) m.m, m.m
MEN detta är mitt val, jag själv har gjort ett medvetet val om min satsning och livsstil, för att jag mår bra av det och det gör mig lycklig. Jag älskar det och försöker njuta av varje dag och se alla mina framsteg. Men visst det är tufft oerhört tufft. Målmedvetenhet, blod, svett, tårar, smärta och frustration är vad det är.
För att kroppen skall svara så som jag vill så måste allt stämma varje dag. Mina träningspass måste genomföras med fullt fokus för att få ut så mycket som möjligt av tiden, för att maximera tillväxt av musklerna. Mina träninspass är smärta. Smärta i musklerna, smärta av effektivt muskelarbete. Denna smärta får mig att uppleva såna kickar och alla bekymmer man ev kan ha haft under dagen är som bortblåsta. Denna smärta fyller min kropp av små lyckohormoner och får mig att känna glädje och stolthet över min prestation och målmedvetenhet. Jag kan aldrig tillåta mig att genomföra ett träningspass där jag är bekväm och inte upplever smärta. Men jag pratar om rätt smärta, smärta av muskelanstränging inte felbelastning.
Men träningspassen är den lilla enkla delen av att forma min kropp till mitt kroppsideal. Den svåra och ansträngande delen är maten jag stoppar i mig, och sömnen och vilan jag tar. Det är här som allt ställs på sin spets. Jag måste ha regelbunden sömn för att kroppen skall kunna återhämta sig ordentligt så att jag inte sliter ut den utan faktiskt bygger upp den.
Maten är typ 70% av resultaten. Då finns det inte utrymme för mig att unna sig eller inte ha totalt fullständig kontroll på allt som jag får i mig. Jag är fortfarande ny och färsk på detta och har inte än 100% koll på hur min kropp reagerar och vad den svarar bäst på. Jag försöker lära mig just i detta nu.
Jag registerar all min mat under 2 veckor per månad för att ha koll, då väger jag även all min mat, just för att ha koll och lära mig vad som funkar bäst för mig.
Allt det här tillsammans gör att jag många gånger upplevs leva i en bubbla, en träningsbubbla. Denna bubblan är som sagt mitt eget val och jag trivs med det. Men allt kretsar kring min träning och min kropp inuti mitt huvud. Jag vet att alla inte delar min åsikt och syn på detta liv. Därför försöker jag att inte rycka in alla i min lilla bubbla. Jag vill fungera som en “normal” människa och inte bara ha koll på min värld, och jag tycker att det går väldigt bra.
Men faktum är ju att jag tränar på elitnivå, på samma nivå som Zlatan, Anja Pärson och andra elitidrottsmän/ kvinnor. De gör också sina val och prioriterar.
Jag är ännu ingen elitidrottskvinna, men jag tränar för att bli det, och går allt enligt plan så är första steget tävlingsscenen 2012.

Jag trivs i min träningsbubbla

Living My Dream!!!

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons