Mille
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Morgonpromenader

I söndags startade jag med morgonpromenader. Jag måste lite smått börja förbränna lite fett. Då jag kört hårt med min uppbyggnadsfas och lyckats riktigt bra (3 kg muskeltillväxt på 3 månader) så har jag tagit beslut om att jag numåste köra morgonpromenader och bli ännu striktare med kosten. Jag kör nu 43 min varje morgon, då hinner jag med 3,6 km. Imorgon skall jag hinna med 4 km på 45 min.

Då detta med morgonpromendar är nytt för mig så skulle jag bli glad om någon kunde dela med sig av bra tips, som ex stämmer det att man ökar förbränningen om man dricker en kopp kaffe innan?

Själv tar jag en proteindrink innan jag går ut, för att tillföra musklerna protein, så att förbräningen inte börjar nalla på mina muskler, det vill jag ju inte. Samt att proteinet också får igång citronsyracykeln, en process i kroppens celler som hjälper till med energiförbrukningen.

Jag sökte lite på detta med morgonpromenader för attta reda på mer ren fakta och hittade ett exempel på en studie som genomförts av elever på Idrottshögskolan, se hela här

“Uttdrag gällande förbrännings studien”

Och nu till det som alla undrar över.. hur var det med fettförbränningen? Föga överraskande var den signifikant högre under den promenad som utfördes i ett fastande tillstånd.

Före frukosten låg förbränningen av fett på 20±4,9 g, efter frukosten låg den på 14±6,5 g.

Den procentuella fettförbränningen låg på 54±14% (före frukost) och 37±14% (efter frukost). Kvinnornas procentuella förbrukning av fett var högre än männens (64±9 vs 47±12%).

There you have it, boys and girls, vill man förbränna fett så är det bäst att promenera före frukosten.

Tog bild på mig själv på gymmet och insåg att det finns muskler där under fettlagret, jag vill få fram dem lite lite mer NU!!!!

Och här skulle det vara fina bilder på mig, total fail, lyckas inte ladda upp dem =( Får ta dem en annan gång helt enkelt.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons